Vara a trecut. Unii sustin ca dupa ea va veni direct iarna. La terase nu mai putem sta, iar concertele si evenimentele nu mai au loc in aer liber. Care sunt atunci variantele?
De la primele raze ale soarelui primavaratic si pana la venirea ploilor de toamna, peste orice oras care se respecta troneaza terasele. Le-a avut si Bucurestiul pe ale lui. Centrul vechi a fost de-a dreptul invadat. In plus, au fost gradinile de vara care au delectat privirile urbanilor avizi de natura. A venit toamna insa. Terasele si gradinile isi inchid portile pana vara viitoare. In locul lor au ramas ceainariile, librariile, cafenelele si toate celelalte locuri si localuri calde si intime in care sa te feresti de ploaie cu o muzica in surdina si un ceai fierbinte sau un pahar de vin rosu.
La ceainaria C'Arthe, de exemplu, va puteti bucura de arta, de carti si de o lista lunga de ceaiuri. Libraria de carte franceza s-a lansat la inceputul verii pe C.A. Rosetti la numarul 38, la intersectia cu Jean Louis Calderon. Primul care sugereaza caldura in acest loc este decorul. Lumina soarelui de toamna o completeaza pe cea de la veioze, tonurile mobilei aduc aminte de ceaiul de tei si de laptele cu cacao din copilarie iar cartile... cartile stau intinse pe rafturi si asteapta sa fie macar rasfoite. La toate acestea se adauga serviciile de ceai din ceramica pe care, daca aveti noroc, le puteti cumpara de la magazinul ceainariei. In acelasi spirit, puteti vizita libraria-cafenea de la Institutul Francez (IFB Carturesti) unde gasiti tot carte franceza, dar si filme si muzica frantuzeasca, in stilul caracteristic - "carte, ceai, muzica, dichis".
Apoi, sunt intotdeauna "refugiile" din Centrul Istoric. Unele mai noi, altele mai vechi, localurile din aceasta zona vor continua sa existe, chiar daca vara a trecut si terasele au fost, pentru moment, desfiintate. Unul dintre localur