* afirmaţia a fost făcută la o întâlnire cu cititorii brăileni, la Zilele Bibliotecii
Aproape 100 de elevi de la Colegiul "Murgoci", Liceul "Sebastian" şi Grupul Şcolar "Istrati" au participat, ieri, la întâlnirea din cadrul "Atelierelor de poezie ale poetei Angela Baciu", la care au fost prezenţi scriitorii Mircea Petean, directorul editurii Limes din Cluj şi Attila Balasz, directorul editurii Ab-Art din Bratislava.
Poeta Angela Baciu a precizat că acţiunea de la Brăila face parte dintr-un turneu literar care a început la Piatra Neamţ, a continuat la Galaţi, acum la Brăila şi se va încheia la Constanţa. Scopul acestui turneu este promovarea literaturii româneşti, pentru că, în viziunea sa, literatura prin contact direct ajunge mai repede la inima oamenilor.
Mircea Petean s-a născut la Jucu, lângă Cluj, a absolvit Facultatea de Litere la Universitatea Babeş Bolyai şi este patron şi director al editurii Limes şi redactor la Radio Renaşterea. A debutat în 1981 cu volumul "Un munte, o zi". Colaborează cu poezie, proză sau articole de opinie la revistele literare din ţară. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România. Mircea Petean a povestit elevilor întâmplări din tinereţea sa, momente care i-au marcat viaţa şi care l-au determinat să-şi înfiinţeze propria editură şi a explicat care sunt cele mai importante lucruri din lumea sa: iubirea, prietenia şi poezia. "Scriu doar când simt forţa revelaţiei, trăiesc în duhul limbii române. Uneori mă trezeam în cap cu un poem întreg şi mă grăbeam să-l transcriu", a spus scriitorul Mircea Petean. El a mai povestit şi despre scriitorii care i-au influenţat formarea, Mark Twain, Dumas, Dickens, Dostoievski şi Virgina Wolf, şi cum l-a cunoscut pe Nichita Stănescu.
Attila Balasz s-a născut la Târgu Mureş, este specialist în