Solicitări de modernizare vechi de cel puţin un an stau uitate prin sertare la CJ. Între timp, edilii preferă să investească în propriul confort.
Majoritatea clădirilor de la Spitalul de Boli Infecţioase sunt surse de infecţie pentru bolnavii care ajung acolo. Clădirile vechi, construite în urmă cu 100 de ani, nu au fost niciodată reabilitate. Banii primiţi în acest an, 600.000 de lei, au ajuns doar pentru „a plomba o măsea stricată în totalitate“.
„Am primit fonduri pentru a reface acoperişul de la pavilionul şase, care era distrus de tot, iar acum aşteptăm să se termine cu licitaţia pentru a demara montarea de geamuri tip termopan peste tot“, a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Aceasta a precizat că anul trecut au primit doar 500.000 de lei, tot de la Consiliul Judeţean (CJ), pentru refacerea canalizării.
Spitalul are nevoie de reparaţii capitale
„Noi avem nevoie de aproximativ două milioane de euro pentru a face reparaţii capitale la două dintre pavilioanele din incintă. Deşi avem documentaţia depusă de multă vreme şi la Ministerul Sănătăţii şi la Consiliul Judeţean, încă nu am primit niciun răspuns“, a adăugat Carmen Dorobăţ.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean, instituţia care are în administrare acest spital, susţin că solicitarea urmează să fie analizată. „Există o solicitare de la Spitalul de Boli Infecţioase, care va fi analizată şi ulterior supusă spre aprobare consilierilor judeţeni“, a declarat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ. Între timp, bolnavii sunt nevoiţi să stea în clădiri insalubre şi să meargă la toaletele turceşti, pentru că şefii judeţului au alte priorităţi.
La începutul anului, preşedintele CJ Constantin Simirad a alocat 10.000 de lei pentru documentaţia de refacere a clădirii Casei Agronomului şi pentru igienizarea acesteia. Alţi 170