În timp ce băncile din SUA care au probleme nu pot încă să acorde bonusuri managerilor aşa cum o făceau înainte, cele care abia şi-au revenit susţin că bonusurile de milioane de dolari li se cuvin pe drept, în ciuda banilor publici de care au avut nevoie pentru a depăşi criza. Cultura bonusurilor excesive pe Wall Street este percepută ca una din cauzele crizei financiare, fiindcă a încurajat asumarea de riscuri. La doar un an după ce a supravieţuit criza financiară cu
În timp ce băncile din SUA care au probleme nu pot încă să acorde bonusuri managerilor aşa cum o făceau înainte, cele care abia şi-au revenit susţin că bonusurile de milioane de dolari li se cuvin pe drept, în ciuda banilor publici de care au avut nevoie pentru a depăşi criza. Cultura bonusurilor excesive pe Wall Street este percepută ca una din cauzele crizei financiare, fiindcă a încurajat asumarea de riscuri.
La doar un an după ce a supravieţuit criza financiară cu ajutorul a miliarde de dolari de ajutor federal, Goldman Sachs a raportat câştiguri peste aşteptări în ultimul trimestru, de 3,19 miliarde de dolari. Anul trecut, profitul era de doar 845 de milioane de dolari.
Pentru a-şi răsplăti angajaţii pentru o treabă bine făcută, Goldman a pus deoparte 5,35 de miliarde de dolari în compensaţii şi beneficii, cu 84 la sută mai mult decât anul trecut. Această sumă reprezintă o cifră record pentru Goldman.
Conducerea băncii a respins criticile la adresa acestor bonusuri spunând că banca nu depinde de ajutor federal şi că trebuie să-şi remunereze angajaţii pentru a menţine cea mai bună echipă.
Şeful Bank of America a renunţat la salariu şi bonus
CEO-ul Bank of America (BofA) a renunţat la salariu şi la bonus pe anul în curs la presiunea Washington-ului, datorită unor posibile nereguli la preluarea Merrill Lynch de către BofA.
La două luni după ce şi-a anunţat dem