Poţi cuceri lumea ştiind totul despre deliciile culinare? Meryl Streep şi Amy Adams, protagonistele comediei „Julie & Julia”, vor să ne convingă că se poate.
Julia Child (Meryl Streep) este gospodina care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Ajunsă la Paris în perioada postbelică, ca soţie a unui diplomat american, Paul Child (Stanley Tucci), Julia a fost cucerită de deliciile culinare ale bucătăriei franţuzeşti. Aşa se face că doamna Child a fost prima femeie americană care a absolvit faimoasa şcoală de menaj franceză.
Plăceri culinare
Generoasă din fire, Julia s-a gândit să aducă deliciile franţuzeşti şi peste Ocean. A fost coautoarea cărţii de bucate „Mastering the Art of French Cooking” şi a reuşit să-i convingă pe americani să renunţe la alimentele conservate, congelate sau procesate în schimbul hranei proaspete, aromate şi, mai ales, preparate cu multă plăcere.
Povestea continuă după aproximativ o jumătate de secol, în 2002, când newyorkeza Julie Powell (Amy Adams) se decide să încerce toate cele 524 de reţete magistrale ale lui Child, în 365 de zile. Tânăra bucătăreasă amatoare ne împărtăşeşte întâmplările din bucătărie, pe blogul personal. Scrierile lui Powell s-au bucurat de un succes imens încât, ea, ca şi Child, a ajuns să-şi publice experienţele culinare în cartea: „Julie & Julia: My Year of Cooking Dangerously”, volum apărut în 2005.
Meryl Streep, gospodină şi actriţă perfectă
Meryl Streep, actriţa cu două Oscaruri şi cele mai multe nominalizări la trofeul acordat de Academia Americană de Film (de 15 ori) nu ne dezamăgeşte nici în rolul Juliei Child. Streep nu se mulţumeşte doar să joace un rol, ea devine acel personaj.
De această dată, Streep aduce în faţa publicului o femeie magnifică, de o tandreţe infinită. Experimentata actriţă în vârst