La 2 ani lucra în creion şi cerneală, iar la 8 ani devenea celebră în toată lumea sub numele "Micuţa Picasso". Picturile şi sculpturile ei sunt apreciate în expoziţii şi galerii de artă pe toate meridianele, iar printre admiratorii ei declaraţi se numără regina Angliei şi împăratul Japoniei, Tony Blair şi Oprah Winfrey, Larry King şi Phil Collins, Catherine Deneuve şi Lionel Richie. De curând, a absolvit UCLA, Universitatea din California. Alexandra Nechita, pentru că despre ea este vorba, locuieşte de la 2 ani în SUA şi a venit pentru câteva zile în România, să vorbească despre creativitate, la TEDx, un eveniment care promovează ideile valoroase.
● Jurnalul Naţional: Vorbeşti româneşte cu accent moldovenesc, deşi stai de 22 de ani în America.
● Alexandra Nechita: Şi fratele meu, care s-a născut acolo, în State, şi care are aproape 15 ani, vorbeşte brici. La noi se menţine obiceiul ăsta de a vorbi româneşte şi am de gând să-i învăţ şi pe copiii mei. Îmi pare rău că nu ştiu să citesc foarte bine în româneşte şi scriu mai greu decât citesc, dar mă descurc. Dacă părinţii mei nu luau decizia asta, se pierdea uşor obişnuinţa mea de a vorbi româneşte. Pentru că prieteni români nu am acolo. Prietenul meu e rus şi toţi prietenii lui sunt ruşi, ei între ei vorbesc numai ruseşte. Comunitatea românească nu e la fel de strânsă ca la ei.
● Jurnalul Naţional: Fratele tău a văzut România? Mai aveţi rude aici?
● Alexandra Nechita: A fost de câteva ori şi abia aşteaptă să împlinească 16 ani, ca să primească drept cadou o vânătoare în România. Bunica din partea mamei trăieşte cu noi de când aveam eu 4 ani. Doar bunicul trăieşte la Vaslui, nu mai e căsătorit cu bunica, iar părinţii din partea tatălui din păcate nu mai sunt.
● Jurnalul Naţional: Care sunt diferenţele între valorile familiei româneşti şi valorile familiei americane?