Premiera filmului „Julie şi Julia“ are loc astăzi în cinematografele din România. Cel mai recent film în care joacă Meryl Streep urmăreşte povestea adevărată a Juliei Child, bucătarul-şef care a transformat o carte de bucate în Biblia americanilor. Despre Julia Child se vor auzi din ce în ce mai multe lucruri, cel puţin prin prisma interpretării remarcabile a lui Meryl Streep în cel mai recent film al său.
Transformarea totală a actriţei, aşa cum a obişnuit de altfel de-a lungul carierei sale, îi face pe criticii de film să speculeze că ar putea câştiga Oscarul pe care îl merită din plin pentru 2010.
Deşi filmul este scris şi regizat de Nora Ephron, recunoscută pentru comediile romantice precum „Când Harry a cunoscut-o pe Sally“ şi „Nopţi albe în Seattle“, acesta nu se mulează după tiparul previzibil al regizoarei, cel puţin nu în privinţa subiectului.
Este o comedie romantică unde obiectul dragostei este mâncarea. Julie şi Julia sunt două femei din două lumi şi perioade diferite, care îşi găsesc un scop în viaţă în pasiunea pentru gătit.
524 de reţete în 365 de zile
Meryl Streep joacă rolul bucătarului-şef Julia Child, cea care a scris cartea „Cum să stăpâneşti bucătăria franceză“ în 1961 şi care a fost numită „Doamna polonicului“ de revista „Time“.
Filmul prezintă ambele poveşti, în timpuri diferite. Julia Child este înfăţişată în anii ’60 la Paris, alături de soţul ei diplomat (Stanley Tucci).
Al doilea plan se mută în 2002, la New York, unde Julie (Amy Adams), o scriitoare semi-ratată comercial de 30 de ani, se chinuieşte într-o slujbă guvernamentală, sub „promisiunea“ unui viitor cenuşiu şi incert. Dilema fiecăreia constă în veşnica nehotărâre: ce să facă cu viaţa lor?
Julia se hotăreşte că marea ei pasiune este gătitul, aşa că se apucă de un curs de