PSD, PNL, UDMR si minoritatile nationale au reiterat ca nu-l sprijina in Parlament pe Lucian Croitoru, sustinandu-l in continuare pentru fotoliul de premier pe Klaus Johannis.
Ca sa treaca de votul Parlamentului, Croitoru are nevoie de 236 de voturi, dar nu se poate bizui deocamdata decat pe cele 170 de voturi (din toate cele 471 din Parlament) ale PD-L, in vreme ce PSD, PNL, UDMR si minoritatile au impreuna 301 de voturi.
Nominalizarea lui Lucian Croitoru i-a inflamat pe politicienii din partidele de opozitie, PSD, PNL, UDMR, care au anuntat, raspicat, ca nu il vor vota pe omul presedintelui la investitura din Parlament.
Croitoru s-a intalnit aseara, la Guvern, cu premierul demis de Parlament, Emil Boc, dupa ce l-a informat, telefonic, Mugur Isarescu, despre desemnarea sa ca premier, a declarat ieri pentru ZF, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului.
Pe cine a propus totusi PD-L?
Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a afirmat ca Lucian Croitoru reprezinta "o nominalizare absolut deosebita, pe care PD-L o va sustine in totalitate", intrucat acesta este "premierul care corespunde realitatii romanesti actuale". Elena Udrea, secretar executiv al PD-L, a admis ca partidul sau a trimis la Cotroceni o alta propunere decat Croitoru, dar nu a dezvaluit care a fost aceea.
In ciuda anuntului opozitiei, Croitoru a spus ca exista sanse pentru obtinerea unei majoritati in Parlament care sa-i valideze guvernul si ca va forma un cabinet politic, dar va incuraja prezenta specialistilor sustinuti de partide.
"Daca n-ar fi fost nicio sansa, spuneam clar ca nu accept acest mandat, dar banuisc ca o sansa exista si vreau s-o exploatez", a aratat Croitoru.
Opozitia: Basescu trimite tara in haos
Reactii politice la nominalizarea lui Lucian Croitoru au fost violente, liderii principalelor partide din opozitie, Mircea Geoana si Crin