Premierul desemnat nu a căutat ieri să găsească susţinere parlamentară la PSD şi PNL, iar de relaţia cu UDMR s-a ocupat Emil Boc, care s-a întâlnit la guvern cu Marko Bela. Sursa: AgerpresSursa: Agerpres
1 /.
Premierul desemnat Lucian Croitoru nu a făcut, în prima din cele 10 zile pe care le are la dispoziţie, prea mulţi paşi spre formarea unui nou cabinet. Nu a avut întâlniri cu PSD şi PNL, partide care refuzaseră din start să-l sprijine. Liderii celor două formaţiuni spun că Lucian Croitoru nici nu i-a contactat.
În schimb, adversarii preşedintelui Băsescu lucrează intens la diverse scenarii prin care să blocheze instalarea lui Croitoru la Palatul Victoria. Din acest motiv nu este sigur nici măcar că guvernul său ar putea ajunge în situaţia de a fi respins sau aprobat de parlament. Şedinţa de învestitură ar putea să fie boicotată de parlamentarii coaliţiei PSD-PNL-UDMR-Minorităţi.
Majoritatea absentă
Un scenariu luat în calcul la nivelul acestei coaliţii este acela ca parlamentarii săi să nu participe la şedinţa de învestire a noului guvern.
„Dacă am fi şi noi de reacredinţă în interpretrea Constituţiei, atunci când va veni domnul Croitoru pentru votul de învestitură, eu şi alţi colegi am putea protesta faţă de refuzul lui Traian Băsescu de a recunoaşte o majoritate de 65% prin boicotarea participării la şedinţă”, a declarat pentru EVZ Georgian Pop, secretarul executiv al PSD. Acesta spune că, în lipsa cvorumului, şedinţa nu se mai ţine, iar noul guvern nu este nici respins, nici aprobat.
Prin acest demers, parlamentarii opoziţiei nu-şi epuizează dreptul primei respingeri de învestitură şi nu-i permit preşedintelui să facă a doua desemnare şi să intre în logica dizolvării parlamentului şi declanşării alegerilor anticipate.
Ironizat de Hrebenciuc
Până să