E neplăcut să ai mereu mâinile şi picioarele reci. Ca să nu mai vorbim de disconfortul creat de amorţelile ce apar mai ales în sezonul rece. Există câteva remedii care îţi pot fi de folos. Băi cu coada-calului în fiecare seară
În cazul în care suferi de circulaţie periferică deficitară indiferent de anotimp, specialiştii îţi recomandă băi calde cu infuzie de coada-calului. Aceste băi trebuie făcute în fiecare seară şi urmate de odihnă la pat. Tratamentul are rolul de a stimula circulaţia sângelui.
Se amestecă 50 g de plantă uscată de coada-calului cu 50 g de gălbenele, peste care se toarnă trei litri de apă fiartă. Aceste băi, repetate cu regularitate, îmbunătăţesc starea de sănătate a pereţilor vaselor sanguine şi aduc tensiunea arterială la valori normale. Practic, băile cu ceai de coada-calului şi de gălbenele favorizează o mai bună circulaţie a sângelui.
Ginkgo biloba dilată vasele de sânge
Remediile pe bază de ginkgo biloba sunt bogate în principii active, flavonoizi, acizi organici şi antioxidanţi, cu efecte pozitive asupra circulaţiei periferice şi centrale. Principala proprietate a acestei plante este că ajută la dilatarea arterelor, venelor şi capilarelor, permiţând sângelui să circule prin vase fără probleme. Mai mult, acesta este indicat şi în caz de varice, fragilitate capilară şi de tromboflebită. Se pot bea infuzii de ginkgo biloba sau se pot lua suplimente cu această plantă, care se găsesc în farmacii şi în PLAFARE.
Explicaţie
Circulaţia deficitară la nivel periferic este cauzată de presiunea scăzută a sângelui.
Piperul restabileşte fluxul sanguin
Un consum moderat de piper te poate feri de afecţiunile circulatorii. În primul rând, piperul acţionează prin creşterea temperaturii corporale şi printr-o mai bună oxigenare a vaselor de