Comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes, susţine că deţine „indicii semnificative” că ajutoarele promise de Germania în cadrul operaţiunii prin care Magna a achiziţionat pachetul majoritar al Opel ar fi în contradicţie cu normele comunitare. Neelie Kroes i-a transmis ministrului german al Economiei, Karl Theodor zu Guttenberg, o scrisoare prin care îl informează în legătură cu concluziile preliminare ale cercetărilor întreprinse de comisie în dosarul Op
Comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes, susţine că deţine „indicii semnificative” că ajutoarele promise de Germania în cadrul operaţiunii prin care Magna a achiziţionat pachetul majoritar al Opel ar fi în contradicţie cu normele comunitare.
Neelie Kroes i-a transmis ministrului german al Economiei, Karl Theodor zu Guttenberg, o scrisoare prin care îl informează în legătură cu concluziile preliminare ale cercetărilor întreprinse de comisie în dosarul Opel.
Conform acestor investigaţii, ajutorul promis de guvernul german ar fi fost „precondiţionat” de faptul că grupul canadiano-austriac Magna, sprijinit de banca rusă Sberbank, ar fi fost ales să deţină controlul Opel. „O condiţie de acest gen ar fi incompatibilă cu normele europene privitoare la ajutoarele de stat şi cu regulile pieţei unice”.
Ministrul german al economiei s-a declarat încrezător în faptul că ţara sa va reuşi să elimine dubiiile legate de cazul Opel.
Îngrijorare în Spania, Belgia şi Marea Britanie
Mai multe ţări în Opel deţine fabrici, printre care Spania, Belgia şi Marea Britanie, au transmis la Bruxelles îngrijorări legate de un posibil acord pe care Germania l-ar fi realizat cu Magna pentru a favoriza situaţia unităţilor de producţie de pe teritoriul său.
Magna are în plan disponibilizarea a peste 1.300 de angajaţi ai fabricii pe care Opel o are lângă Zaragoza, în Spania, şi să mute în