Programul de guvernare pe care îl va elabora premierul desemnat, Lucian Croitoru, va urmări respectarea condiţionalităţilor impuse de acordul cu FMI şi CE, în contextul în care există riscul ca România să nu primească următoarele tranşe din finanţarea externă convenită cu cele două instituţii. Lucian Croitoru a declarat că a parcurs timpul de la nominalizarea sa lucrând la programul de guvernare. „Programul de guvernare va fi în linie cu acordurile pe care România l
Programul de guvernare pe care îl va elabora premierul desemnat, Lucian Croitoru, va urmări respectarea condiţionalităţilor impuse de acordul cu FMI şi CE, în contextul în care există riscul ca România să nu primească următoarele tranşe din finanţarea externă convenită cu cele două instituţii. Lucian Croitoru a declarat că a parcurs timpul de la nominalizarea sa lucrând la programul de guvernare.
„Programul de guvernare va fi în linie cu acordurile pe care România le are cu Uniunea Europeană, FMI, Banca Mondială, dar pentru că programul de guvernare este presupus a fi pentru 4 ani, este de asemenea în linie cu Planul naţional de dezvoltare, precum şi cu Programul de convergenţă al României cu UE”, a precizat premierul desemnat.
„Există riscul de a nu primi următoarea tranşă a împurmutului”
Croitoru a subliniat că principalul motiv pentru care a acceptat nominalizarea pentru funcţia de premier a fost necesitatea accesării finanţării de la FMI şi Comisia Europeană.
„Acest lucru e posibil numai dacă se îndeplinesc condţionalităţile pe care autorităşile le-au agreat cu aceste mecanisme, deci neîndeplinirea lor duce la pierderea finanţării. Riscul de a nu primi următoarea tranşă a împurmutului există, dacă nu se îndeplinesc aceste condiţionalităţi. Asta nu îmi doresc să se întâmple", a spus Croitoru.
Ajutat de Lungu, Dochia şi de colegi din BNR
Întrebat dacă programul