La modă au devenit ceainăriile literare, unde clienţii se pot delecta şi cu o lectură bună. Aromat, combinat cu zahăr brun, miere sau chiar lapte şi frişcă, ceaiul este răsfăţul sezonului în localuri şi ceainării.
O legendă populară chineză, ceaiul a fost descoperită de împăratul Shennong în timp ce bea dintr-un bol cu apă fierbinte la umbra unui copac, în anul 2737 îHr. Atunci, câteva frunze i s-au scuturat în bol, făcând culoarea apei să se schimbe.
Curios din fire, împăratul a sorbit şi a fost plăcut surprins de proprietăţile revigorante ale băuturii. Băutura îi ademeneşte pe bistriţeni acum în locurile din oraş unde se servesc ceaiuri.
În prezent, oamenii pot să guste aromele combinate cu zahăr brun, miere, lapte şi frişcă.
Noiembrie cel dulce
Old House are căldura tipică localurilor cu un aer de epocă. Cei care vin aici pentru a savura un ceai cald pot să se desfete cu amestecuri de plante dintre cele mai fine şi combinate astfel încât papilele gustative să fie încântate.
Cel mai căutat ceai de aici este „Sweet November“, un noiembrie dulce care îmbină aroma scorţişoarei cu migdalele şi fructele roşii. Un alt ceai special şi foarte căutat este „Casablanca Mint“, un amestec de ceai verde „Gun Powder“, ceai ale cărui frunze se rulează asemenea unor alice şi la infuzare trosnesc uşor. La Old House toate sortimentele de ceai sunt combinaţii care îi vor încălzi pe cei care le vor comanda, preţul fiind acelaşi pentru orice sortiment comandat: 5,9 lei.
Ceai şi cărţi
Librăria Aletheia din Piaţa Mihai Eminescu, cunoscută şi sub numele de Casa Cărţii Nicolae Steinhardt, este un spaţiu vast şi primitor, extrem de agreabil pentru o lectură bună combinată cu o ceaşcă de ceai aromat.
Modelul unei librării amenajate ca spaţiu interactiv, cu posibilitatea de a sta la un ceai sau o cafea, este răspândit în Europa, iar la noi î