Locurile unde se bea ceai devin tot mai căutate în anotimpul rece. Aromat, combinat cu zahăr brun, miere sau chiar lapte şi frişcă, ceaiul este răsfăţul sezonului în localuri şi ceainării Băutura care potrivit unei legenede populare chineze a fost descoperită de împăratul Shennong în timp ce bea dintr-un bol cu apă fierbinte la umbra unui copac, în anul 2737 înainte de Hristos şi câteva frunze i s-au scuturat în bolul său, facând culoarea apei să se schimbe, îi ademeneşte pe bistriţeni în locurile din oraş unde se serveşte, acum, apă fiebinte dar puternic aromată .Atunci împăratul curios din fire a sorbit şi a fost plăcut surprins de proprietăţile revigorante ale băuturii, acum oamenii pot să guste aromele combinate cu zaher brun, miere, lapte şi frişcă.
Noiembrie cel dulce
Old House are căldura tipică localurilor cu un aer de epocă . Cei care vin aici pentru a savura un ceai cald pot să se desfete cu amestecuri de plante dintre cele mai fine şi combinate astfel încât papilele gustative să fie încântate. Cel mai căutat ceai de aici este „Sweet November„- un noiembrie dulce care îmbină aroma scorţişoarei cu migdalele şi fructele roşii. Un alt ceai special şi foarte căutat este „Casablanca Mint“, un amestec de ceai verde „Gun Powder“, ceai ale cărui frunze se rulează asemenea unor alice şi la infuzare trosnesc uşor, şi ceai de mentă. La Old House toate sortimentele de ceai sunt combinaţii care îi vor încălzi pe cei care le vor comanda, preţul fiind acelaşi pentru orice sortiment comandat: 5,9 lei.
Ceai şi cărţi
Librăria Aletheia din Piaţa Mihai Eminescu, cunoscută şi sub numele de Casa Cărţii Nicolae Steinhardt este un spaţiu vast şi primitor, extrem de agreabil pentru o lectură bună asezonată cu o ceaşcă de ceai aromat. Modelul unei librării amenajate ca spaţiu interactiv, cu posibilitatea de a sta la un ceai sau