Ardeleanul mutat în Capitală lucrează de un an ca inginer automatist, face un master la Facultatea de Construcţii şi s-a apucat şi de cântat muzică populară.
Pasiunea pentru muzică o are de mic copil. Din clasa a IV-a a început să cânte la biserica din comuna sa natală, Vinţu de Jos, din judeţul Alba, iar un an mai târziu a intrat în corul şcolii generale din localitate. „Cântatul este oarecum o tradiţie în familia mea. Tatăl şi fratele bunicii erau cântăreţi la biserică“, spune Forin.
Fiind foarte talentat, încă de mic a început să fie invitat la spectacole care se desfăşurau în comunele învecinate din judeţ. Pe atunci nu a dat însă o importanţă prea mare harului său.
A lăsat Ardealul pentru Capitală
Muzica a trecut pe plan secundar în adolescenţă pentru că a început să fie pasionat de alte lucruri. După terminarea liceului a decis să vină în Bucureşti pentru a face a urma cursurile Universităţii Tehnice de Construcţii, la Specializarea Automatică şi Informatică Aplicată. La terminarea facultăţii, în urmă cu un an, s-a înscris şi la un masterat.
S-a întors la vechea sa pasiune, muzica, tot de curând după ce a fost invitat toamna trecută la nunta unui văr, unde a cântat câteva melodii proaspeţilor miri. „Mi-am dat seama atunci că am voce şi m-am hotărât să mă înscriu la o şcoală de muzică“, povesteşte tânărul.
Debut cu foarte multe emoţii
După acel eveniment, Florin s-a încris la Şcoala de Arte Bucureşti, la clasa profesorului Aurel Mustăţea, cu care face săptămânal cinci ore de canto popular.
Pe o scenă adevărată a urcat pentru prima dată în cadrul evenimentului Bucureşti - Cartier Cultural de Vară. „Mi-au cam tremurat picioarele şi vocea. Aveam foarte multe emoţii, dar m-am descurcat“, îşi aminteşte Florin. A prins curaj şi, în urmă cu aproximativ o săptămână, a participat la Festivalul Naţional al Cântecului Popular d