Venit în România la scurt timp după Revoluţie, a locuit în Braşov şi în Bucureşti, dar şi-a ales Clujul drept loc de reşedinţă.
PROFIL
Născut: 15 martie 1964, la Salzburg
Studii: Economie
Familie: căsătorit, are doi copii
Peter Atzl a ajuns în România oarecum din întâmplare. „A fost o adevărată aventură pentru mine”, mărturiseşte austriacul. În Ţara Valsului, lucra în domeniul logisticii de transport, dar destinul l-a purtat spre Transilvania. „Am venit în 1992, ca misionar, şi am rămas la Braşov, unde am fost colaborator al fundaţiilor care trimiteau ajutoare în România. Practic, eu supravegheam distrubuţia acestora”, îşi aminteşte Atzl primele experienţe din ţara noastră. După un timp în care s-a descurcat, după cum spune, cu banii pe care îi câştigase în ţara natală, a ajuns la Bucureşti, iar în 1999 l-a bătut gândul să se întoarcă în Alpi: „Am decis împreună cu soţia să revenim în Austria şi să avem copii, dar până la urmă nu am mai plecat”.
Ciprian şi Lăcrămioara, copiii lui Peter
Ce l-a făcut, însă, să se răzgândească? „Colaboratorii mei din Austria. M-au rugat să stau şi să îi ajut cu afacerile pe care doreau să şi le deschidă aici”, afirmă Peter. Insistenţa prietenilor l-a convins şi astfel a ajuns la Cluj, unde s-au şi născut cei doi copii ai săi. „Le-am dat nume româneşti: Lăcrămioara Johanna şi Ciprian Peter. Asta chiar dacă şi soţia mea e tot din Austria”, se amuză el. Odată luată decizia de a locui la Cluj, şi-a cumpărat Peter Atzl a găsit şi locul care, spune el, i se potriveşte de minune familiei sale: satul Sălicea, unde locuieşte în deja celebrele case cu acoperiş de stuf, imposibil de ratat de oricine trece prin zonă.
În Cluj, s-a ocupat un timp de o firmă din Câmpia Turzii, iar apoi de o alta, din Cluj-Napoca. „De ceva vreme, am renunţat la ele. Au fost preluate în totalitate de colaboratorii mei din A