Tot mai mulţi părinţi le cumpără copiilor trollere în loc de ghiozdane, crezând că astfel le protejează sănătatea.
Pentru că trebuie să care câteva kilograme de cărţi şi caiete în fiecare zi, copiii aleg să trasporte greutatea…pe roţi.
Ghiozdanele pe roţi sunt la modă
Moda troller-ului se răspândeşte rapid în şcolile piteştene. Este sufficient ca un copil să-şi achiziţioneze un ghiozdan pe toţi că “microbul” îi cuprinde şi pe ceilalţi. Părinţii îi ascultă pe copii şi le cumpără ce-şi doresc, gândindu-se că este mai sănătos pentru copil să care cărţile şi caietele pe roţi, decât să-şi obosească spatele.
„I-am luat fetiţei mele troller, gândindu-mă că-i va fi mai uşor să-şi aducă la şcoală şi de la şcoală, caietele şi cărţile. Părerea mea că e mult mai uşor să tragi, pe roţi, o greutate decât s-o cari în spate. În clasa întâi a avut ghozdan obişnuit, dar nu i-a mai plăcut. În plus, trollerul e la modă acum!”, spune Magdalena Enăchescu, mama unui fetiţe de 8 ani.
Prea multe gropi pentru troller
Într-un oraş cu străzi şi trotuare impecabile, fără gropi şi denivelări, fără noroaie, un troller poate să pară o soluţie foarte bună. Unii părinţi, însă, prefer varianta clasică, cu ghiozdanul în spinare, chiar dacă pare mai incomodă.
“Nu îi iau troller. El mi-a spus că a văzut la şcoală, la colegi, dar nu îi iau aşa ceva. E şi mai scump şi nici nu am încredere. În plus pe unde să-l care? Prin gropile şi noroaiele de pe străzile astea sparte!”, spune George Sorescu, tatăl unui băieţel de 9 ani.
Troller-ul poate distrage atenţia copilului în trafic
Toţi părinţii care le cumpără trollere copiilor se gândesc, în primul rând la argumentul sănătate, încercând să-şi scutească odraslele de povara unui ghiozdan prea încărcat. Contraindicaţii medicale nu există, dar pot să apară probleme de siguranţă a cop