Bogaţii din Top 300 rămân fideli bursei. După un an în care scăderile pieţei de capital le-au adus pierderi masive, în 2009 au început să recupereze. Piaţa de capital este zona în care au pierdut cel mai mult bogaţii din Top 300 Capital anul trecut. Deprecierile acţiunilor listate au înregistrat o medie de circa 70%, mergând până la 84% în cazul societăţilor de investiţii financiare (prin indicele BET-FI.) Evident, portofoliile de investiţii bursiere s-au devalorizat în
Bogaţii din Top 300 rămân fideli bursei. După un an în care scăderile pieţei de capital le-au adus pierderi masive, în 2009 au început să recupereze.
Piaţa de capital este zona în care au pierdut cel mai mult bogaţii din Top 300 Capital anul trecut. Deprecierile acţiunilor listate au înregistrat o medie de circa 70%, mergând până la 84% în cazul societăţilor de investiţii financiare (prin indicele BET-FI.) Evident, portofoliile de investiţii bursiere s-au devalorizat în consecinţă.
În timp ce sectorul de real-estate a început să scadă doar din ultimul trimestru al anului, Bursa de Valori Bucureşti a mers în jos de la început până la sfârşit. Pierderile imediate s-au simţit în averile acţionarilor majoritari ai companiilor listate, care s-au văzut diminuate în consecinţă. Aceştia însă nu s-au speriat, ba chiar şi-au consolidat deţinerile.
Chiar dacă valoarea reală a unei afaceri, adică suma pentru care un majoritar ar vinde pachetul de control asupra societăţii, luând în calcul indicatorii fundamentali, respectiv cifră de afaceri, profit, perspective sectoriale etc., capitalizarea bursieră oferă o evaluare de moment, importantă pentru acţionari atunci când vor să contracteze un credit. „Piaţa de capital nu reflectă valoarea adevărată a firmelor. De pildă, în vara lui 2007, Prospecţiuni avea pe bursă o valoare apropiată de jumătate de miliard de euro, iar peste un an ajunsese