Sărmăluţele în foi de viţă, gulaşul unguresc, tocăniţele, mămăliguţa şi berbecuţul la proţap au fost pregătite de reprezentanţii Ministerului de Interne. Staţiunea Crivaia a găzduit, astăzi, concursul de gătit „Ceaunul de Aur”, care s-a desfăşurat în faţa Hotelului „Rândunica”. Pregătirile au început încă de la ora 09.00. Poliţiştii, jandarmii şi pompierii au tăiat lemnele, au aprins focul, au pregătit ceaunele şi ingredientele. Poliţiştii, jandarmii şi pompierii au fost îmbrăcaţi în uniforme de bucătari veritabili, iar la ora 10.00 s-a dat startul competiţiei culinare, iar specialiştii în gătit s-au ferit de frig la ceaunele fierbinţi.
O formaţie de muzică populară a acompaniat bucătarii. Concursul este organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Regiunea 1 Caraş-Severin. „Concursul reuneşte poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri din România şi Ungaria. S-au înscris 18 echipe a câte patru membri. Premiile vor răsplăti măiestria culinară în gătitul la ceaun“, a explicat organizatorul Doru Stănilescu.
Repetiţii după program
„Ceaunul de Aur” este la prima ediţie în Caraş-Severin. „Astăzi am pregătit specialităţi din vânat şi am anexat şi un berbecuţ la rotisor“, a spus subinspectorul Radu Ştefan de la Serviciul Rutier. Poliţiştii au făcut şi repetiţii. „Noi ne pregătim pentru acest concurs de ceva vreme. Ne întâlnim periodic, la finalul săptămânii, şi testăm fel de fel de reţete. Am pregătit şi o mică surpriză. Fiind un concurs la care trebuie să gătim la ceaun, am adus şi un cazan de ţuică. O vom face aici“, a spus ofiţerul de la Investigaţii Criminale, Mircea Cherteş.