* asta învaţă elevii prin proiectul "Tinereţe fără dependenţă"
Ieri s-a mai derulat la Brăila o etapă în proiectul "Tinereţe fără dependenţă", care se desfăşoară pe parcursul lunilor septembrie - noiembrie. Sunt vizate patru unităţi şcolare în care tinerii sunt consiliaţi în privinţa unui comportament civilizat şi a unui regim de viaţă sănătos.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 400 de tineri de la şcolile: "Mihail Kogălniceanu", "Mihail Sadoveanu", "Fănuş Neagu" şi "Dimitrie Cantemir". Ieri, specialiştii au fost la Şcoala "Mihail Kogălniceanu". "Proiectul are două obiective importante: creşterea gradului de informare a tinerilor cu 25% privind efectele nocive ale consumului de droguri, consecinţele bolilor venerice şi ale regimului de viaţă nesănătos şi conştientizarea tinerilor cu privire la acestea. Proiectul este structurat pe două componente: una de informare, în cadrul căreia elevii primesc informaţii referitoare la efectele negative ale consumului de droguri, tehnici de prim ajutor în caz de urgenţă şi oportunitatea implicării în activităţi destinate petrecerii timpului liber şi cea de-a doua în care elevii sunt invitaţi să realizeze mesaje antidrog în cadrul unui concurs în lunile octombrie şi noiembrie, cu premii acordate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Brăila", a precizat consilierul Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Neculai Pascu.
La realizarea acestei acţiuni au colaborat, alături de Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Centrul Antidrong - inspectorii Nicoleta Codrescu şi Liliana Ciurea şi Crucea Roşie prin Florica Focşa, director filiala Brăila.
Aceste acţiuni au fost provocate de situaţiile statistice obţinute în urma unui studiu naţional privind cunoştinţele, practicile şi atitudinile populaţiei cu vârste între 15 şi 64 de ani faţă de consumul de droguri. Conform acestor date, vârsta medie de debut a cons