Deschizător de drumuri pentru generaţii întregi de tineri artişti, pictorul Hugo Mărăcineanu împleteşte arta vizuală cu cea lirică
Profil
Născut. 31 iulie, 1944, jud. Buzău
Studii. Institutul de Arte Plastice - Universitatea Bucureşti
Ocupaţie. specialist arte plastice
Familie. căsătorit, un băiat
Maestrul Hugo Mărăcineanu nu pierde timpul. Nu pentru că timpul înseamnă bani, ci pentru că acesta trebuie consacrat creaţiei.
Personalitate cu totul specială în cultura brăileană, artistul plastic Hugo Mărăcineanu caută şi găseşte plasticitatea în toate şi în tot.
Înconjurat de tablouri ce poartă în ele semnele năzuinţei sale catre absolut, Hugo spune că atunci când este în atelierul său poate dilata şi comprima timpul.
Artist al vorbelor puse în culoare, Hugo Mărăcineanu nu pictează de dragul tehnicii ci doar dacă are ceva de spus.
„Pictura mea nu este senzitivă, ci este mai mult o cale de autocunoaştere, de revelaţie şi deschidere prin Dumnezeu către ceilalţi”, ne şopteşte artistul.
Anul acesta, chiar de ziua lui, Hugo Mărăcinean a vernisat a 45-a expoziţie personală şi a lansat cel de-al patrulea volum de pozeie.
Toate acestea sub numele „Geneza dispariţiei”. Are peste 200 de participări colective şi de grup în diverse expoziţii.
„Am lucrări împrăştiate din Australia până în Canada. La un moment dat a venit la una din expoziţiile mele o brăileancă stabilită în Australia şi mi-a cumpărat vreo 14 lucrări”, ne-a spus artistul.
Pe lângă pasiunea pentru pictură, sculptură ori gravură, Hugo a publicat patru volume de poezie care urmăresc introspecţia.
„Mi-am dorit dintotodeauna să pot împărtăşi celorlalţi ce ştiu, ce simt, ce gândesc, nu numai prin culori şi forme, nu numai prin cuvinte dar, mai ales, prin taina cuvântului viu, a rostirii plină de suflet în prezenţa atelierului ori a luc