Nu se vorbeşte foarte mult despre ei, dar sunt „sarea şi piperul” restaurantelor şi hotelurilor de cinci stele. Bucătarii-şefi, sau chefii, sunt renumiţi pentru munca adusă la rang de artă, dar şi pentru salariile destul de mari pe care le încasează, între 5.000 şi 15.000 de euro pe lună. Cei mai mulţi şi-au descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie. Au urmat apoi cursuri şi specializări de renume şi astfel au ajuns, după ani de zile petrecuţi în
Nu se vorbeşte foarte mult despre ei, dar sunt „sarea şi piperul” restaurantelor şi hotelurilor de cinci stele. Bucătarii-şefi, sau chefii, sunt renumiţi pentru munca adusă la rang de artă, dar şi pentru salariile destul de mari pe care le încasează, între 5.000 şi 15.000 de euro pe lună.
Cei mai mulţi şi-au descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie. Au urmat apoi cursuri şi specializări de renume şi astfel au ajuns, după ani de zile petrecuţi în printre oale aburinde, cărnuri îmbălsămate cu mirodenii şi verdeţuri de tot felul, bucătarii de renume pentru care hotelurile şi restaurantele de lux plătesc mii de euro pe lună ca să aibă garanţia că VIP-urile şi businessmenii care le trec pragul nu vor strâmba din nas când achită nota de plată.
„Această psiune am avut-o încă din copilărie şi când am realizat că asta îmi doresc să fac am urmat Şcoala Profesională de bucătari , plus foarte multe cursuri de specializare şi schimburi de experienţă în diferite lanţuri hoteliere din lume”, a povestit pentru capital.ro Nicolae Lică, Executive Chef al hotelului Marriott din Capitală.
Ca şi în alte domenii, bucătarii de renume au urcat, pe rând toate scările ierarhice. Lică s-a angajat în cadrul Marriott ca junior sous chef şi a ajuns să aibă în acest moment cea mai înaltă poziţie, Executive Chef, omul care răspunde de peste 60 de bucătari.
Resta