„Gunoi“ şi „propagandă isterică“ acestea au fost invectivele aruncate, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt, asupra iniţiativei Google de a tranforma miliane de cărţi în literatură electronică disponibilă online. Giganticul proiect Google Books demarat de grupul american are ca scop oferirea unui acces facil la cărţi greu sau imposibil de obţinut altfel decât online. Profesorul de literatură Roland Reuss de la Universitatea Heidelb
„Gunoi“ şi „propagandă isterică“ acestea au fost invectivele aruncate, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt, asupra iniţiativei Google de a tranforma miliane de cărţi în literatură electronică disponibilă online.
Giganticul proiect Google Books demarat de grupul american are ca scop oferirea unui acces facil la cărţi greu sau imposibil de obţinut altfel decât online.
Profesorul de literatură Roland Reuss de la Universitatea Heidelberg din Germania avertizează însă că planul Google este o ameninţare la adresa publicaţiilor tradiţionale. „Poţi revoluţiona piaţa, dar costul acestui proces este că producătorii de bunuri de pe această piaţă vor fi distruşi“, a declarat Reuss la un forum pe această temă prilejuit de deschiderea Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt.
Drept răspuns, directorul diviziei Print Content Partnerships a Google din Marea Britanie, Satiago de la Mora, a spus că „noi rezolvăm una dintre cele mai mari probleme din lume; adică aceea că fondurile de carte sunt pe moarte, în sensul în care se găsesc tot mai greu“.
Google vrea să recreeze Biblioteca din Alexandria
Google Books este pus în faţa unor mari probleme legale în Statele Unite, Europa, dar şi în alte părţi în ceea ce priveşte legea drepturilor de autor.
Google intenţionează să arhiveze o cantitate cât mai mare din cunoştinţele lumii într-un spaţiu virtual, în prima acţiu