Compania de leasing operaţional Arval România, parte a BNP Paribas Group, estimează că îşi va mări flota cu circa 1.000 de unităţi anul viitor, similar cu 2009, iar cifra de afaceri va avansa cu 60%, la 26-27 milioane de euro, ca urmare a orientării clienţilor spre acest tip de servicii. "Anul acesta nu a fost deloc rău pentru noi, a fost cum am prevăzut la sfârşitul anului trecut, astfel încât vom încheia cu o cifră de afaceri de 16-17 milioane de euro, aproape dublu faţă
Compania de leasing operaţional Arval România, parte a BNP Paribas Group, estimează că îşi va mări flota cu circa 1.000 de unităţi anul viitor, similar cu 2009, iar cifra de afaceri va avansa cu 60%, la 26-27 milioane de euro, ca urmare a orientării clienţilor spre acest tip de servicii.
"Anul acesta nu a fost deloc rău pentru noi, a fost cum am prevăzut la sfârşitul anului trecut, astfel încât vom încheia cu o cifră de afaceri de 16-17 milioane de euro, aproape dublu faţă de 2008, iar pentru anul viitor ne aşteptăm să ajungem la 26-27 milioane de euro", a declarat directorul general al Arval România, Arnault Leglaye.
În timp ce firmele de leasing financiar au înregistrat scăderi semnificative ale finanţărilor în acest an, de aproximativ 70%, pe fondul crizei economice şi a diminuării vânzărilor auto, companiile de leasing operaţional au avut afaceri în creştere.
"În ultima perioadă, având în vedere situaţia economică, clienţii tind spre optimizarea flotei, uneori însemnând reducerea numărului de maşini, vor să crească eficienţa, externalizând tot mai mult administrarea parcului auto, dar ţintesc şi reducerea costurilor legate de flotă, aceste tendinţe urmând să se continue şi anul viitor", a spus Leglaye.
Flota crescută
El a arătat că, în primele nouă luni ale acestui an, Arval a avut circa 960 de maşini comandate, o parte dintre ele putând fi livrate ult