Tinerii au mai multe idei si si-ar asuma mai multe riscuri, dar cand vine vorba de afaceri experienta acumulata in zeci de ani este mai importanta si face ca ideile sa fie puse in practica cu mai putine riscuri.
In Statele Unite ale Americii, locul in care milioanele de dolari pot fi facute chiar si dintr-o camera de camin studentesc, statisticile arata ca cea mai mare rata a activitatii antreprenoriale apartine celor intre 55 si 64 de ani, arata revista de afaceri Business Week.
La capatul opus se afla chiar cei care ar spune ca pot muta muntii, adica tinerii cu varste intre 20 si 34 de ani care au avut in perioada 1996 - 2007 cea mai slaba activitate antreprenoriala.
Cultura populara este invadata, insa, de figurile si povestile de succes ale unor tineri care probabil au fost anuntati intre doua cursuri de la facultate ca primul milion le-a intrat in cont. Unele dintre cele mai cunoscute aplicatii si servicii de pe Internet au fost intr-adevar gandite de tineri exceptionali care s-au trezit milionari inainte sa renunte la sapca, dar legatura facuta intre scoala neterminata, afacerea pornita in garaj si reusita in domeniul IT sau Internet este doar un stereotip.
Imaginea unor mari companii conduse din bascheti si blugi nu este reprezentativa pentru o intreaga generatie sau o industrie, statisticile aratand de fapt ca afacerile din IT care sunt pornite de persoane de peste 50 de ani sunt de doua ori mai multe decat cele in spatele carora stau tineri de douazeci si ceva de ani.
Totusi, putinii tineri care reusesc sa aiba o afacere de succes in actualele conditii economice si in fata unor competitori cu mai multi bani, mai multe contacte si zeci de ani experienta, merita toata atentia si trebuie incurajati.
In urma sugestiilor cititorilor, revista Business Week i-a prezentat pe cei mai promitatori