Temperaturile scăzute din ultimele zile i-a determinat pe majoritatea făgărăşenilor să deschidă la maxim robinetele la calorifere sau să încingă focul în sobă. Totuşi, ei sunt sfătuiţi să verifice înainte coşurile de fum dar şi instalaţiile de încălzire. Angajaţii Serviciului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei au început o campanie de informare cu privire la principalele măsuri de prevenire a incendiilor.
Nu puţine au fost cazurile când focul dintr-o sobă nesupravegheată sau un coş de fum înfundat a dus la adevărate catastrofe, distrugeri materiale şi pierderi de vieţi omeneşti. Pentru a evita astfel de evenimente nefericite, angajaţii Serviciului de Protecţie Civilă au mai multe recomandări pentru făgărăşenii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne. „În primul rând, orice foc trebuie supravegheat, fie că este în interior, fie în exterior. În al doilea rând, coşurile de fum trebuie verificate, curăţate, pentru a evita intoxicaţiile cu monoxid de carbon. Instalaţia electrică nu trebuie suprasolicitată prin introducerea în priză a mai multor aparate de încălzire pentru că există pericolul unui scurt-circuit care poate provoca un incendiu. Mai mult, jăraticul, cenuşa, nu trebuie aruncate la întâmplare, ci într-un loc ferit de vânt, preferabil într-o groapă“, ne-a spus Viorel Harabagiu, referent la Serviciul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Făgăraş.
Făgărăşenii care locuiesc la case vor primi şi vizita angajaţilor acestui serviciu. Ei au pornit o campanie de informare a populaţiei cu privire la principalele măsuri de prevenire a incendiilor.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Temperaturile scăzute din ultimele zile i-a determinat pe majoritatea făgărăşenilor să deschidă la maxim robinetele la calorifere sau să încingă focul în sobă. Totuşi, ei sunt sfătuiţi să verifice înainte coşurile de fum dar şi instalaţiile de încălzire. Angajaţii Serviciului