Târgul din Piaţa Vasile Milea a început azi-dimineaţă şi ţine până la 25 octombrie. Timp de o săptămână, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti vor avea loc concerte de muzică populară şi uşoară, dansuri şi expoziţii de produse culinare, de artizanat şi îmbrăcăminte.
Citiţi şi: Brânza şi laptele se vând la colţ de stradă
Producătorii de brânzeturi sunt primii care au ocupar standurile Primăriei, ei expunându-şi produsele încă de aseară.
Veniţi de prin toate judeţele ţării, producătorii de brânzeturi îşi îmbiau încă de aseară trecătorii cu brânza de burduf, caşcavalul de Rucăr sau telemea de oaie. Meşterii populari sau de artizanat şi olarii şi-au întins tarabele astăzi, când a început oficial sărbătoarea „Toamna Piteşteană“.
Preparate delicioase, preţuri mici
Piteştenii care nu s-au speriat de ploaia de ieri şi au trecut prin centrul au putut cumpăra brânză de burduf sau caşcaval direct de la producători. Producătorii, aflaţi aseară în febra amenajărilor standurilor, se rugau să nu plouă pentru vânzările să fie pe măsura muncii lor.
„Îmi decorez standul cu crengi de viţă-de-vie cu struguri pe ele, pentru a-l face cât mai atractiv. Sper să crească vânzările dacă e mai frumos“, a spus zâmbind o producătoare de brânzeturi din Argeş.Unii nici nu au apucat să-şi expună marfa că au şi apărut clienţii pofticioşi.
„Mi-am luat o rolă de caşcaval de Rucăr. E mult mai avantajos decât dacă aş cumpăra din magazin, e natural şi mult mai gustos. Mai trec zilele următoare să mai cumpăr şi altceva, dar acum nu mai am bani“, spune Mariana Avramescu, în vârstă de 40 de ani din Piteşti.
Brânza de burduf cere timp şi pricepere
Un kilogram de brânză de burduf se vinde la târgul din centrul oraşului cu aproximativ 30 de lei, telemeaua de Sibiu, făcută din lapte de oaie, se dă cu 22 de lei kilogramul, iar brânza de b