Mihai Receanu este cel mai tânăr om din ţară care a recondiţionat o motocicletă istorică. Provenit dintr-o familie de ingineri pricepuţi, Mihai a moştenit pasiunea lor pentru ştiinţă. Este inventiv, ambiţios şi priceput şi poate fi déjà considera un model pentru oricine.
Mihai este cel mai tânăr recondiţionator de motociclete istorice din ţară şi unul dintre cei mai pricepuţi tineri inventatori din Piteşti.
Dragostea pentru motociclete, trăstură de familie
Părinţii lui Mihai sunt ingineri talentaţi, iar copilul lor le-a moştenit abilităţile. Şi dragostea pentru motocicletele şi maşinile vechi. Tatăl său, Cristian Receanu este şi el îndrăgostit de “bijuteriile” vechi, pe două roţi şi a preşuta şi el această pasiune de la tatăl său.
„Într-o zi mă uitam la curse de motociclete cu tata şi el mi-a spus: Aveam şi eu o motocicletă!” Tatăl meu a moştenit iubirea pentru motociclete de la vărul său şi de la bunicul”.
După ce tatăl săi i-a spus lui Mihai, pe atunci un copil de numai 10 ani, despre motocicleta din 1961, băiatul a vrut să o vadă. Avea motorul scos şi era păstrată în subsolul casei unchiului său.
"Când mi-a spus despre motocicletă, imediat am vrut să o văd şi eu. M-a luat şi am mers la unchiul meu, care este vecin cu noi. Motocicleta se afla, dezansamblată, la el în subsol, iar motorul era pus în pod.”, îşi aminteşte Mihai cum a descoperit „bijuteria” de motocicletă, model CZ de 175cm cubi, fabricat în 1961.
Dragoste la prima vedere
Imediat ce a văzut “bijuteria” pe două roţi, Mihai Receanu s-a îndrăgostit de ea şi primul său gând a fost să o readucă la viaţă. A curăţat-o, i-a reparat motorul şi apoi a început să caute cele câteva piese care nu erau originale: un far, stopul de pe spate şi kilometrajul.
„Când am găsit-o la subsol, m-am apucat să o şi curăţ. Mai târziu i-am reparat motorul,