Salina artificiala, afacere de apartament de 7.000 de euro pe luna. Suferi de stres, astm ori bronsita, dar nu ai timp sa ajungi la Slanic-Moldova? Solutia poate fi salina de suprafata, o inventie recenta, care s-a transformat intr-un nou tip de afacere. Intr-o incapere situata la primul etaj al unui imobil din centrul Capitalei, sarea maruntita de un utilaj, al carui zgomot razbate prin perete, este apoi pulverizata in aer. Totul este invaluit intr-o ceata groasa, cu gust sarat. Cei cativa pacienti tusesc, semn ca tratamentul isi face efectul, scrie Capital.
Politicienii se bat pentru putere, iar statul are nevoie imediata de 3,5 mld. euro. Daca statul nu primeste banii de la FMI si UE, va fi nevoit sa se imprumute de pe piata interna, ceea ce va afecta direct finantarea pentru sectorul privat. De cel putin 3,5 miliarde de euro are nevoie statul pentru acoperirea deficitului bugetar din finantari externe in ultimele trei luni ale anului, insa din cauza crizei politice ar putea fi nevoit sa se descurce altfel, apeland din nou masiv la bancile locale si la sprijinul BNR, scrie Ziarul Financiar.
Bucatarii-sefi: minuni gastronomice, salarii astronomice. Nu se vorbeste foarte mult despre ei, dar sunt „sarea si piperul” restaurantelor si hotelurilor de cinci stele. Bucatarii-sefi, sau chefii, sunt renumiti pentru munca adusa la rang de arta, dar si pentru salariile destul de mari pe care le incaseaza, intre 5.000 si 15.000 de euro pe luna. Cei mai multi si-au descoperit pasiunea pentru gatit inca din copilarie. Au urmat apoi cursuri si specializari de renume si astfel au ajuns, dupa ani de zile petrecuti printre oale aburinde, carnuri imbalsamate cu mirodenii si verdeturi de tot felul, bucatarii de renume pentru care hotelurile si restaurantele de lux platesc mii de euro pe luna ca sa aiba garantia ca VIP-urile si businessmenii care le trec pragul nu vo