Radu Tudorache, care impreuna cu fratele sau, Rares, cotroleaza afaceri de peste 150 de milioane de euro grupate sub umbrela vehiculului de investitii Newarch Investment, spune ca atasamentul fata de un business nu trebuie sa primeze in fata unei oferte bune de preluare. “Am avut afaceri la care am tinut foarte mult si pe care nu le-am vandut, desi ar fi fost mai bine asa”, declara omul de afaceri.
Regretul sau vine pe fondul diminuarii accentuate a multiplilor la care se incheie tranzactiile, mult sub nivelul celor din ultimii ani. “Abia peste 10-20 de ani se vor intoarce multiplii din anii precedenti, dar incepand cu anul viitor, vom avea multiplii normali, care se vor stabiliza”, a declarat Radu Tudorache (foto), prezent la Business Club, parte a organizatiei studentesti Volunari pentru Idei si Proiecte (VIP) Romania.
Mostenitor al unor afaceri de familie incepute inca din anii '20 in domeniul agriculturii, dar care acum activeaza in industria farmaceutica, IT, imobiliara si industriala, Tudorache este de parere ca anul acesta nu este unul favorabil exit-ului, ci intaririi pozitiei pe anumite piete. “Nu am in vedere vanzarea vreunei companii din Newarch, ci atragerea de parteneri financiari si strategici cu care sa ne imbunatatim pozitia pe diverse piete”, spune pentru Wall-Street omul de afaceri.
Tudorache precizeaza ca nu doreste atragerea niciunui investitor la Newarch, care este si va ramane un holding de familie. Antreprenorul spune ca isi doreste sa atraga investitori pentru afacerile in care este implicat Newarch, in conditiile in care cash-flow-ul (fluxul de lichiditati) este foarte important pe perioada de criza.
Radu Tudorache vorbeste din perspectiva co-proprietarului Newarch, dar si din cea de “business angel” - termen care, de altfel, subliniaza ca nu-i este pe plac si pe care prefera sa-l inlocuiasca cu “investitor in busi