Pasele proaste apar pe fondul stresului, din cauza unor tensiuni trecatoare, termene limita care nu se pot respecta sau pur si simplu vremea sau nemultumirea la job pot duce la un sentiment de neimplinire.
Diferenta intre stresul cotidian si o pasa proasta tine de pesimismul cu care sunt privite toate lucrurile din jur si lipsa de perspectiva, informeaza helpguide.org.
Simptomele paselor proaste sunt pierderea increderii in propria persoana, lipsa de motivatie in tot ceea ce faci si lipsa performantelor.
Mai mult, unele persoane simt ca nu au nimic de oferit si sunt inutile.
Ai o pasa proasta si nu o depresie atunci cand nici o zi nu este reusita, consideri ca este inutil sa lupti pentru ceva, esti obosit in permanenta si simti ca nimic din ceea ce faci nu este apreciat la adevarata valoare.
Refacerea are trei solutii
Pentru a redeveni optimist trebuie sa recunosti cauza, sa iti refaci starea emotionala si sa reduci nivelul de stres. Pare dificil, dar solutiile sunt mai simple si mai la-ndemana decat crezi.
Incepe fiecare zi cu un exercitiu mic de relaxare sau respiratie. Ceaiul de dimineata va fi mai placut daca citesti o carte sau pur si simplu faci o plimbare de inviorare.
Schimba-ti vechiul program intr-unul in care orele de masa si somn vor fi intocmai respectate. Stabileste-ti limite si nu te lasa sa le depasesti.
Astfel, daca orele sunt deja inaintate, chiar daca la birou mai sunt multe lucruri de rezolvat, vei merge acasa si te vei relaxa.
Mai mult, daca un termen limita stabilit este mult prea aproape si greu de realizat, iar volumul de munca este foarte mare, informeaza-ti superiorii si respecta-ti programul impus de tine.
Pauza zilnica este obligatorie, indiferent de activitatea ta. In tot acest timp poti inchide telefonul mobi