Marian Drăgulescu şi Flavius Koczi au făcut spectacol la Londra, cucerind aurul şi argintul la sărituri
Koczi şi Drăgulescu pe masa de sărituri. Fundal: tricolor şi spectatori. Este imaginea cu care s-au încheiat Campionatele Mondiale. Un veteran, la al optulea titlu mondial, şi un gimnast de 22, de ani la prima medalie mondială. Pînă la momentul acesta, emoţiile, zîmbetele şi încordarea s-au furişat în sala londoneză.
DRĂGULESCU STĂPÎN PE SINE
Eliberat de presiune, senin şi cu medalia de la sol undeva în camera de hotel, Marian a intrat ieri în concurs al treilea. Un "Drăgulescu" de 16,550. Partea uşoară trecuse. Gimnastul român nu a greşit niciodată într-o competiţie importantă la săritura inventată de el. În plus, valoare ei este de 7,000.
A doua săritură, partea care l-a făcut pe Marian să rateze două titluri olimpice. Elanul e bun, ţinuta în aer bună. Publicul suspină. Pe margine, doctorul Stoiciu şi Nicuşor Pascu au încremenit. Şi Marian aterizează. Un mic pas la aterizare, dar asta e deja un detaliu. Antrenorul şi doctorul sar de bucurie. Marian ridică degetul spre tribune, parcă spunînd: "Eu sînt cel mai bun!". 16,600 pentru a doua săritură de valoare 7,200. Media celor două sărituri este de 16,575. Se instalează pe primul loc, dar mai erau alţi cinci adversari. Nici unul nu s-a ridicat atît de sus ca Drăgulescu.
DETERMINAREA LUI KOCZI
Concentrat, cu un loc şase la cal cu mînere, Flavius Koczi a fost al şaptelea în finală. Medaliat cu argint la CE de la Milano din 2009, Koczi îşi dorea cu ardoare şi o medalie mondială. Săriturile erau competitive, dar tot emoţiile l-au încurcat pe Koczi să concretizeze. A făcut-o cînd avea nevoie mai mare. Pentru prima a obţinut 16,375, iar pentru a doua 16,300.
Medalia sa a fost una de argint 16,337. După evoluţia lui Koczi a urmat un singur sporti