Presa economică de azi scrie despre presiunea care se va pune asupra leului dacă se prelungeşte criza şi se depăşesc cheltuielile publice, investitorii care se hotărăsc să vină în România au planuri pe termen lung sau erorile directorilor financiari în contextul crizei. Printre alte subiecte, bananele sunt cel mai vândut produs din reţelele de hipermarketuri, iar băncile transformă finanţările atrase de la acţionari pe termene scurte în depozite pe termene lungi, pentru a-şi echilibra bilanţurile.
Revista presei internaţionaleRevista presei interneRevista presei mondeneRevista presei sportive
Prelungirea crizei politice şi depăşirea cheltuielilor publice ar putea pune presiune pe leu . Economist Intelligence Unit (EIU) apreciază că o criză politică prelungită şi un eşec al Guvernului în a controla cheltuielile publice în ultimul trimestru al acestui an ar pune o presiune suplimentară pe moneda naţională, chiar dacă Banca Naţională a României a anunţat în mod oficial că va interveni pentru a preveni deprecierea "excesivă" şi "nejustificată", scrie Bursa .
Investitorii străini nu se uită la criza politică . Investitorii care se hotărăsc să vină în România au planuri pe termen lung. Analiştii susţin că firmele renunţă la unele planuri mai degrabă din cauza crizei decât a situaţiei politice. Infrastructura rutieră, agricultura şi energia regenerabilă sunt ţinte pentru plasamentele străinilor, scrie Curierul Naţional.
Ce erori au făcut directorii financiari în criză . Reducerile de costuri operate pe piaţa locală nu au fost luate, întotdeauna, în cunoştinţă de cauză, deoarece majoritatea firmelor nu dispun de sisteme de controlling financiar, care să asigure transparenţă cu privire la zonele specifice care aduc pierderi sau profit. Potrivit unui sondaj realizat în rândul directorilor financiari din România de firma Co