Anna Maria Vikarius, directorul fabricii de bere din Miercurea-Ciuc a Heineken Romania, sustine ca unul dintre motivele pentru care s-a renuntat la operarea sectiei de malt din cadrul fabricii a fost faptul ca aceasta asigura mai putin de jumatate din necesarul unitatii.
"Vom pastra partea de depozitare a maltului si cel mai probabil capacitatea de productie o vom dezafecta, iar spatiul ramas il vom folosi in alte scopuri", a declarat Anna Maria Vikarius, cea care conduce cea mai mare fabrica de bere din cadrul Heineken Romania de aproape sase ani. Vikarius nu a mentionat insa destinatia exacta a spatiului. Vikarius, 50 de ani, este singura femeie care conduce o fabrica Heineken din Europa Centrala si de Est. Ea si-a inceput activitatea in cadrul fabricii din Miercurea-Ciuc in urma cu 26 de ani, imediat dupa absolvirea facultatii de Tehnologie Chimica Organica din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj. Prima pozitie ocupata in cadrul fabricii a fost de inginer stagiar in laboratorul de analize fizico-chimice.
La jumatatea lunii septembrie, Heineken Romania a anuntat ca va inchide sectiile de malt de la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc incepand cu jumatatea lunii octombrie, urmand a disponibiliza 61 de angajati. Oficialii companiei motivau atunci aceasta decizie prin faptul ca sectiile de malt aveau costuri foarte mari, rezultate din consumul mare de energie si apa, costuri care acum sunt eliminate prin achizitia de malt in totalitate de la furnizori din Romania si din UE.
Au redus pierderile
"In urma inchiderii sectiei de malt, 18 persoane au fost disponibilizate, contractul lor urmand a se incheia la finalul lunii octombrie. Ei vor primi salarii compensatorii si asistenta la gasirea unui nou loc de munca", a spus directoarea fabricii in care lucreaza in prezent 317 angajati.
Vikarius sustine ca obiectivele acestui an au constat in