» Prima editie a Cupei Presei la Gatit a strans, sambata, la Marisel, zeci de jurnalisti, care au ramas impresionati de peisajele acoperite de o zapada groasa. Ei au pornit in expeditie in sanii trase de cai. Evenimentul are ca scop promovarea zonei turistice de pe platoul Mariselului.
Comuna clujeana Marisel, a carei suprafata, ca marime, poate fi comparata cu cea a Bucurestiului, a fost gazda perfecta pentru prima editie a Cupei Presei la Gatit. Pana la evenimentul propriu-zis, care a avut loc sambata dupa-amiaza, zecile de jurnalisti prezenti nu s-au plictisit deloc. Ziua a inceput cu o vizita la hidrocentrala electrica din comuna, data in folosinta in anul 1977 si in care, in premiera, jurnalistii au putut sa faca poze si sa filmeze cele trei hidroagregate verticale, care asigura o putere de 220 MW, cea mai mare din Transilvania. Hidrocentrala de la Marisel este unica, in sensul ca a fost scobita in inima muntilor si, pentru a ajunge la ea, este nevoie de un drum printr-un tunel de peste un kilometru, construit in stanca, drum pe care l-a strabatut de cateva ori si Nicolae Ceausescu. Hidrocentrala de la Marisel este a doua ca marime de pe raurile interioare din Romania. Dupa aceasta experienta, ziaristii s-au indreptat inspre pensiunea de trei margarete "Popasul Iancului", unde i-au asteptat o degustare de produse traditionale, dar si o prezentare a recoltelor si muraturilor marca "Marisel". "La noi in comuna, Craciunul tine patru zile. Fiecare familie este colindata de Junii care se aduna pe ulite, iar apoi acestia sunt cinstiti cu produse traditionale. Cel mai lung Craciun din tara este la noi", se lauda, mandru, Viorel Plesa, proprietarul pensiunii, dar si presedintele Asociatiei "Pelaghia", unul dintre organizatorii sarbatorii din weekend, alaturi de Primaria Marisel. Urcati in carute, jurnalistii au facut o excursie pana la Tacla Gavrii, unde i-au