"Nu am renuntat la investitiile in marketing, oameni si mediul inconjurator", declara Anna-Maria Vikarius, directorul general al fabricii Heineken din Miercurea Ciuc, cea mai mare unitate de productie din cadrul grupului, pe plan local. In schimb, unitatea de productie a negociat conditiile de plata, livrare si materii prime pentru a-si eficientiza operatiunile.
"Aceste masuri de eficientizare le luam in fiecare an. De asemenea, am continuat investitiile in retehnologizare. Anul acesta am finalizat investitia in statia de tratare ape uzate si am continuat sa promovam brandurile noastre", declara Anna-Maria Vikarius.
De asemenea, potrivit oficialului Heineken, salariile angajatilor din fabrica nu au suferit modificari, respectiv programul de munca a ramas neschimbat.
Totodata, fabrica nu a sistat investitiile in training si pregatirea echipei de degustatori. Formata din 15 persoane, echipa de degustatori din fabrica de la Miercurea Ciuc s-a clasat in top 5 cele mai bune echipe din cadrul grupului Heineken pentru Europa Centrala si de Est.
Fabrica de la Miercurea Ciuc are 317 angajati. Unitatea va renunta la sfarsitul lunii octombrie la 18 angajati, care lucrau in sectia de malt, ca urmare a deciziei grupului Heineken de a stopa productia de malt la nivel local.
"Angajatii disponibilizati beneficiaza de pachete salariale compensatorii in urma discutiilor cu sindicatele, respectiv de consiliere si asistenta in cautarea unui loc de munca. Cantitatea de malt produsa nu asigura necesarul, din aceasta cauza fiind luata aceasta decizie. Sectia asigura mai putin de jumatate din necesar. Acum apelam atat la furnizori locali, cat si la furnizori internationali, agreati de grupul Heineken", spune Anna-Maria Vikarius.
Potrivit acesteia, compania va pastra pentru moment partea de depozitare (silozurile de malt), urmand ca pe viitor sa dezinfect