Potrivit declaraţiilor şefului Serviciului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei Constanţa, Octavia Bardaş, dacă până la sfârşitul anului nu se emite Hotărârea de Guvern prin care luciul de apă de aproape 2.000 de metri aferent construcţiei obiectivului să treacă în administrarea Consiliului Local Constanţa, pasarela din Mamaia riscă să nu mai fie realizată. La începutul lunii, aleşii locali şi-au dat acordul pentru trecerea celor 2.129 de metri pătraţi de teren din staţiunea Mamaia, din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Local Municipal Constanţa.
Argumentarea şefului serviciului din cadrul primăriei a fost evidenţiată, ieri, la dezbaterea raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Pasarelă şi pontoane de acostare ambarcaţiuni agrement în staţiunea Mamaia".
Dată fiind actuala situaţie politică, şansele ca aceasta să fie realizată până la sfârşitul anului sunt pe zi ce trece mai mici. Teoretic, de la data primirii în administrare a luciului de apă, în maxim trei luni, obiectivul trebuie finalizat în întregime, altfel, banii alocaţi realizării pasarelei vor fi retraşi. „La finele anului, bugetul se recalculează, nu se redistribuie. În aceste condiţii, nu ştim dacă fonduri pentru pasarelă vor mai fi alocate în 2010", a evidenţiat şefa serviciului din cadrul Primăriei Constanţa.
Dezbatere cu doi opozanţi
Chiar dacă au fost invitaţi reprezentanţii a 13 instituţii din municipiu, interesate direct în cazul construirii acestui obiectiv turistic, ISU Dobrogea, DADL, ASP, Consiliul Judeţean Constanţa, doar jumătate dintre aceştia au fost prezenţi. Adriana Selca, expert mediu în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a prezentat raportul proiectului referitor la impactul pe care obiectivul l-ar putea avea asupra mediului în timpul construirii, dar şi după finalizare. Concluzia rezultată î