Cancerul de sân este o maladie ce afectează din ce în ce mai multe femei din lume, inclusiv din România. Întrucât, în urma unei cercetări realizate în Bucureşti, la iniţiativa organizaţiei Susan G. Komen for the Cure, lider mondial în domeniul prevenirii cancerului de sân, s-a descoperit că femeile diagnosticate cu această afecţiune au nevoie să participe la grupuri de sprijin, Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) şi partenerii săi lansează, în Bucureşti, proiectul "Împreună - Grupuri de sprijin pentru femei supravieţuitoare ale cancerului de sân".
Proiectul are drept scop creşterea calităţii vieţii femeilor diagnosticate cu cancer de sân din Bucureşti şi a familiilor acestora, prin oferirea de grupuri de sprijin şi informare medicală.
Beneficii
- Înfiinţarea a două grupuri de sprijin, cu participarea unui număr de 15 femei diagnosticate cu cancer de sân la fiecare dintre acestea. Grupurile vor fi conduse de un psiholog şi vor funcţiona pe parcursul mai multor luni.
- Organizarea a cinci întâlniri de informare medicală, pe diferite teme de interes pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân. Întâlnirile de informare medicală vor fi conduse de un medic oncolog.
Livia Aninoşanu, managerul proiectului, afirmă că "experienţa diagnosticului de cancer de sân este una cutremurătoare, pe care femeia o trăieşte în anumite aspecte alături de familia sa, dar, în foarte multe altele, complet singură". Ea mai precizează că, deoarece pentru multe femei boala le schimbă viaţa, "lipsa sprijinului la nivel psihologic este gravă. Grupul de sprijin este spaţiul sigur în care întâlneşti femei ca tine, în care oferi şi primeşti şi, mai ales, în care îţi dai seama că nu eşti singură", declară Livia Aninoşanu.
Parteneri
Apartenenţa la un grup de sprijin, format din persoane care se confruntă cu faţete divers