Descendentul familiei de domnitori, Şerban Constantin Cantacuzino, se plânge că documentele necesare renovării sunt imposibil de obţinut din cauza birocraţiei.
În ciuda dificultăţilor întâmpinate în cei zece ani de procese, proprietarul a primit numeroase oferte de la persoane dornice să-l scape de „corvoada“ moştenirii.
Mai citeşte şi:
Reparaţii cu scandal la Hanul lui Manuc
Hanul Manuc este renovat pe şest
Acuzat că a început renovarea Hanului Manuc fără autorizaţiile impuse în cazul unui monument istoric, proprietarul se apără dând vina pe birocraţia excesivă şi pe problemelor survenite tocmai pentru că imobilul este protejat de lege.
Moştenitorul Constantin Şerban Cantacuzino are nevoie pentru autorizaţia de construcţie de certificat cadastral şi de cartea funciară a imobilului.
„Nu am putut face plan cadastral din cauza birocraţie, iar proiectul de renovare nu-l pot face fără cadastru. Mi s-a spus la Oficiul de cadastru că proprietatea se suprapune cu o casă vecină şi este o greşeală în coordonate, deşi le-am dat asigurări că hanul e de 200 de ani în aceeaşi poziţie“, ne-a declarat Şerban Constantin Cantacuzino.
În ceea ce priveşte avizul de la Ministerul Culturii, există un acord pentru lucrări de întreţinere, avizate de Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu, în luna mai a acestui an.
De la primărie i s-a spus să vândă
„De când l-am luat, după 10 ani de procese, deşi am avut absolut toate documentele doveditoare m-am lovit de nenumărate piedici. Nici nu câştigasem proprietatea şi mi s-a propus să vând drepturile litigioase, diverse firme s-au oferit să mă scape de griji. Chiar şi la primărie mi s-a spus că nu mă pricep la construcţii şi legislaţie şi mai bine aş vinde“, spune proprietarul.
Cantacuzino mai povesteşte că, la