Tinerii nemulţumiţi de condiţiile primite se pot muta în altă cameră sau chiar în alt cămin. Regulile după care studenţii pot face schimb legal de locuri diferă de la o universitate la alta şi se aplică chiar şi în funcţie de vârstă. Schimbul de camere sau mutările dintr-un cămin în altul sunt chestiuni des întâlnite în Complexul Studenţesc, mai ales la început de an universitar. Majoritatea îşi doresc să fie cât mai aproape de prieteni, de aceea dau anunţuri prin care se oferă să facă un schimb cu un alt student.
„Am vrut să îmi schimb locul pentru că în căminul 16 erau toţi prietenii mei, doar eu am primit loc în Lipovei”, a spus Marius, student în anul trei la Universitatea de Vest. „Am vrut să stau cu o singură persoană în cameră pentru că sunt anul întâi la master şi am vrut puţină linişte, dar nu am găsit cu cine să schimb”, a spus Simona, studentă.
Reguli în funcţie de cămin
Pentru unii dintre studenţi, mutările au termen limită. În căminele de la Politehnică schimburile se fac în prima lună de la cazare pentru cei care nu mai sunt boboci. „Cei din anii mai mari nu se pot muta în ce cameră vor pentru că au fost repartizaţi în funcţie de medie. Doar în prima lună se pot face mutări aprobate de administraţie, în camere din acelaşi cămin sau în cămine de acelaşi nivel de confort”, a spus Stroe, reprezentant al Serviciului Social din Cadrul Universităţii Politehnica. Studenţii din anul întâi au posibilitatea să se mute oricând, de-a lungul unui an universitar. „Trebuie să-şi găsească un înlocuitor şi să facă o cerere la administraţie”, a continuat Stroe.
Studenţii medicinişti care vor să-şi schimbe camera, o pot face doar cu acordul administraţiei. „Dacă vor să se mute, trebuie să treacă pe la noi, să îi schimbăm şi în registru, şi în calculator”, a spus Rodica Ardelean, administrator financiar al Căminului nr. 5.