Cel puţin 30% din salariaţii societăţii de termoficare au renunţat la sistemul centralizat de încălzire. În plus, toţi şefii municipiului, în frunte cu primarul, s-au debranşat de ani buni.
Peste 200 de persoane aflate pe statele de plată ale Termica au ales să-şi monteze centrale termice de apartament. Primii care au renunţat la serviciile societăţii de unde încasează bani lunar sunt chiar şefii.
Directorul Termica, cel care încearcă acum să-i convingă pe botoşăneni de avantajele sistemului de încălzire centralizat, se desfată acasă la căldura propriei centrale termice. „Eu am fost nevoit să renunţ la acest serviciu pentru că, între timp, m-am mutat la casă şi nu puteam să mă racordez la sistemul centralizat de încălzire“, a explicat Nelu Diaconu, directorul Termica Botoşani.
Societatea de termoficare se află în subordinea Consiliului Local Botoşani. Culmea este că şi cei care administrează Termica s-au debranşat de ani buni.
Primarul municipiului recunoaşte că nu mai suporta problemele pe care le avea cu încălzirea. „După iarna geroasă din 2000 m-am debranşat. La vremea aceea, soluţia centralelor de apartament mi se părea cea mai bună, în condiţiile în care societatea de termoficare înregistra probleme legate de distribuţie şi de rezervele de combustibil“, a precizat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.
Nici prefectul judeţului nu îşi mai încălzeşte casa cu energie de la Termica. Tot lipsa căldurii în iarna anului 2000 l-a convins să-şi cumpere centrală de apartament. „Aveam copil mic şi era frig în casă. A trebuit să găsesc o soluţie să ofer familiei mele un confort termic normal“, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului. Statisticile arată că 80% din lumea bună a oraşului s-a debranşat de la Termica în ultimii 10 ani.
„În primărie mai toţi au centrală, la fel şi în celelalte