Colecţia de carte verde, a celor 100 de capodopere pe care e musai să le citeşti într-o viaţă a stârnit pasiuni nebănuite la Ploieşti. Angelica Ioniţă, o tânără în vârstă de 26 de ani, cu pregătire universitară şi activitate în domeniul bancar, preţuieşte atât de mult volumele respective încât atunci când a comandat mobila pentru sufrageria apartamentului său a gândit şi un spaţiu în care să poată expune „cărţile Adevărul“.
„Mie îmi plac lucrurile simple şi elegante şi îmi place foarte mult cum arată cărţile. Au şi un aer clasic, în acelaşi timp. S-a nimerit să apară această colecţie chiar când am terminat de amenajat apartamentul pe care l-am cumpărat relativ recent. Mobila din sufragerie a fost făcută la sfârşit şi când am dat comandă am ţinut cont să-mi încapă cele 100 de volume. Doream să ţin colecţia la vedere, pentru că sunt foarte mândră de ea“, explică tânăra, care achiziţionează carte după carte din două motive.
„Iau pentru mine, pentru că până acum nu prea am citit, deşi mama, care are lecturi consistente, m-a sfătuit întotdeauna să fac acest lucru. Eu am practicat sport de performanţă, am fost tot timpul ocupată şi nu prea am prins gustul cititului. Dar fac această colecţie şi pentru copiii mei“, mărturiseşte cititoarea.
Atrasă de concept
Colecţia a atras-o în primul rând prin caracterul de recomandare pe care îl are. „E super faptul că s-a făcut o selecţie de către editori. Dacă citeam o carte înainte, ceream unei persoane, părinţilor, prietenilor, să-mi recomande una, nu mă duceam eu prin librării să mă uit şi să-mi aleg. Acum trebuie doar să citesc. Tata mă ajută să iau volumele, sunt abonată, ca să zic aşa, la carte, pentru a fi sigură că voi avea toată colecţia“, spune Angelica Ioniţă, care are şi o sugestie pentru editori: „Aş vrea o prefaţă care să conţină informaţii despre scriitor, despre perioada în