● CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES ● Oficiul Român pentru Adopţii pregăteşte de aproape 3 luni schimbarea legii 273 din 2004, legea care a oprit traficul de copii din România către alte ţări, sub masca adopţiilor internaţionale. Oficialii ORA nu au acţionat de capul lor, ci cu susţinerea unor grupuri de interese din SUA, Italia, Franţa şi alte ţări.
Aceste grupuri s-au folosit de un directorat al Comisiei Europene, care va organiza o conferinţă pentru redeschiderea adopţiilor internaţionale din România, între 31 noiembrie şi 1 decembrie, la Strasbourg.
Comisia Europeană cere schimbarea legii impuse chiar de către ea, drept condiţie a admiterii noastre în UE. Jurnalul Naţional a reuşit să descopere culisele acestei operaţiuni internaţionale, chiar cu ajutorul unei surse din interiorul Comisiei Europene, a cărei identitate o vom proteja din raţiuni uşor de înţeles.
ROMÂNII AU AŞTEPTAT CĂDEREA GUVERNULUI
Oficiul Român pentru Adopţii a pregătit terenul pentru modificarea legii care interzice adopţiile internaţionale, încă din vară, când au pregătit două conferinţe, ambele ţinute la Timişoara. Prima a avut loc la începutul lunii septembrie şi se referea la drepturile copilului adoptat. Aici au fost adunaţi toţi directorii direcţiilor de protecţie a copilului din ţară pentru a centraliza date despre geutăţile în procesul de adopţie, date privind numărul copiilor adoptabili şi al adopţiilor în derulare. O a doua conferinţă a avut loc tot la Timişoara, departe de ochii misiunii UE din Bucureşti.
În perioada 27-30 septembrie 2009, ANPDC şi Reprezentanţa UNICEF în România au organizat Conferinţa Naţională care deschide seria de evenimente prilejuite de celebrarea a 20 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului. La eveniment au participat reprezentanţi ai ANPDC, DGASPC-urilor, ai Agenţiilor ONU în România