Dacă v-aţi săturat de piaţa imobiliară din România şi vreţi să vă cumpăraţi o locuinţă într-una din ţările Uniunii Europene, atunci trebuie să fiţi atenţi la taxele şi impozitele percepute de statul vizat. Profitând de statutul de cetăţeni ai UE, românii pot chiar să acceseze credite la unele bănci din străinătate, caz în care puteţi da peste oferte mai avantajoase decât în România. Totodată, în ţările din vecinătate puteţi găsi locuinţe similare cu
Dacă v-aţi săturat de piaţa imobiliară din România şi vreţi să vă cumpăraţi o locuinţă într-una din ţările Uniunii Europene, atunci trebuie să fiţi atenţi la taxele şi impozitele percepute de statul vizat. Profitând de statutul de cetăţeni ai UE, românii pot chiar să acceseze credite la unele bănci din străinătate, caz în care puteţi da peste oferte mai avantajoase decât în România. Totodată, în ţările din vecinătate puteţi găsi locuinţe similare cu cele din Bucureşti, dar la preţuri mai bune. capital.ro vă prezintă o analiză a fiscalităţii şi a preţurilor medii la locuinţele din principalele capitale europene.
„Cetăţenii români care vor să îşi cumpere o locuinţă în Croaţia, trebuie să achite o taxă de 5% din valoarea proprietăţii, în cazul în care este o locuinţă veche sau 5% taxă pe teren dacă este vorba de o clădire nouă“, a declarat pentru capital.ro Anastazija Darijević, senior residential negociator al King Sturge Croaţia.
Potrivit acesteia, băncile din Croaţia nu oferă posibilitatea cetăţenilor străini să acceseze credite ipotecare. Preţul unui apartament cu două camere localizat în capitala Croaţiei, Zagreb, este de 2.033 de euro metrul pătrat, adică locuinţa costă circa 100.000 euro.
Creditele ungureşti, mai avantajoase decât „Prima Casă“
Taxele notariale percepute la achiziţia unei locuinţe în Ungaria sunt echivalentul a 600 de lei, iar impozitul pe proprietate, echivalentul a 570