Intr-o perioada in care viata noastra este foarte incarcata, ne dorim sa gasim acasa un colt de liniste, in care sa ne refugiem dupa o zi plina.
Pentru a evita orice tentatie de kitsch si pentru a te ajuta sa iti transformi locuinta intr-un izvor de sanatate psihica, site-ul Partenaire Europeen te sfatuieste sa apelezi la un stil de amenajare japonez.
Casa japoneza este inspirata de filosofia Zen. Principiul acestui tip de casa se bazeaza pe un stil de viata rafinat, care se concentreaza pe confort si bunastare, cu o traditionala deschidere spre natura.
Aceasta casa are o arhitectura bogata, in care se pune accentul pe sobrietate, minimalism si simplitate, intr-o completa armonie cu natura. Simplitatea decoratiunilor japoneze se bazeaza pe o arta veche de milenii.
Cel mai important lucru este sa nu incarcati camerele. Fiecare obiect pe care il folositi in amenajare trebui sa aiba un scop bine intemeiat si sa fie amplasat doar daca si unde este strict necesar.
Amenajarea interiorului se bazeaza pe utilizarea de "tatami". Tatami este un element central in camerele de zi ale caselor japoneze si presupune o impletitura din paie de orez.
Decorul este compus in principal din roci, muschi, bazine de apa, nisip, copaci, pietris, instalate armonios ca motive principale de amenajare, care variaza in functie de anotimpuri. Exista, de asemenea, elemente decorative precum felinare si statui.
Principiul de baza al casei japoneze este deschiderea spre gradina, pentru a aduce armonia intr-o zona restransa.
Gradina, o parte importanta a casei japoneze, are peisaje care pot interpreta si idealiza intreaga natura, in conformitate cu niste coduri stricte de estetica.
Gradina japoneza, organizata in jurul casei