Devenit antrenor, fostul pugilist a pornit de jos. După câţiva ani, clubul pe care-l conduce a ajuns printre numele importante ale României. PROFIL
Născut. 8 decembrie 1961, Grăniceri, judeţul Arad.
Experienţă. Pugilist, antrenor, conducător de club.
Familie. Căsătorit, 4 copii.
Adolf Ivanovici a început boxul în anul 1974. A luat drumul Şcolii Sportive, unde a intrat pe mâna profesorului Gheorghe Enculescu. „El a fost mentorul meu, cel mai bun din viaţa mea. A făcut foarte multe lucruri bune pentru mine, e unul dintre cei mai mari antrenori ai Aradului”, spune Adolf Ivanovici despre respectatul antrenor, prin mâna căruia au trecut o serie de pugilişti valoroşi din Arad.
Cea mai mare performanţă a venit la campionatul juniorilor mari. Întrecerea s-a ţinut la Constanţa, iar Ivanovici a cucerit medalia de bronz. Şi-a urmat pasiunea şi în timp ce „servea patria”, boxând vreme de un an şi patru luni pentru AS Armata Cluj. A revenit acasă la încheierea stagiului militar, la Vagonul Arad. A trecut la UM Timişoara, iar după Revoluţie a luptat în Germania, vreme de doi ani. Printre vechii adversari s-au numărat Mircea Fulger, cel care a luat bronz la Olimpiada de la Tokyo, Mihai Niculescu, medaliat la Mondiale sau Iordache şi Florin Stan, pugilişti valoroşi din deceniile trecute. A fost coleg cu Florin Ţîrcovnicu, de la Dinamo sau cu Gruescu, de la Steaua.
Fabrica de pugilişti
A revenit din Germania cu ambiţia de a-şi începe cariera de antrenor. Şi-a fondat propriul club în 1998. „Ne desfăşuram antrenamentele în subsolul Şcolii Generale nr. 1. Cu paşi mărunţi, am ajuns la nivel mare”, apreciază Ivanovici. Din clubul său, Box Club Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, au ieşit talente remarcabile ale sportului cu mănuşi.
În 2004, a scăpărat prima scânteie. Andrei Buda a devenit campion naţional de