Criza a crescut vânzările celui mai mare producător de vinuri din Banat, în această perioadă. Cramele Recaş au reuşit să îşi consolideze poziţia pe piaţa externă, în principal în Marea Britanie. Sursa: Adi Pîclișan
Vinul de Recaş a cucerit anul acesta piaţa britanică, scoţând din joc producători tradiţionali italieni. Secretul, spun reprezentanţii Cramelor Recaş, stă în tehnologia abordată, pe de o parte, şi apoi în preţ, care e mai redus decât al celorlalţi producători străini.
„În contextul crizei am avut un succes răsunător, în contextuil în care vinurile concurenţei se vând cu 5 euro sticla, iar ale noastre mai ieftin, ceea ce a făcut ca noi să fim preferaţi. Reprezentanţii HoReCa ne-au recunoscvut pe noi ca producători, iar cel mai mare succes
l-am avut pe piaţa din Marea Britanie, unde efectiv am luat locul firmelor italiene care exportau vin din soiul Pinot Griggio”, a declarat Ioan Georgiu, directorul Cramelor Recaş SA.
Un nou sortiment de vin
În cifre, producătorii bănăţeni au înregistrat o creştere de 25% pe piaţa din Anglia, anul acesta vânzând acolo circa 1,4 milioane de sticle cu vin.
„Am adoptat, pentru 80% din producţia noastră, noua modă viticolă, specifică ţărilor ca Australia ori Noua Zeelandă, în detrimentul procedeului tradiţional specific Italiei ori Franţei, dar pe care îl folosim şi noi, în 20% din producţie”, a mai declarat Georgiu.
Cramele Recaş SA exportă 35% din producţie.
Bănăţenii au încheiat astăzi culesul viei la Recaş, cu o producţie de 7.000 de tone de struguri, ce vor produce 5 milioane de litri de vin îmbuteliat. Anul acesta podgoria a lansat şi un nou vin pe piaţă, Mustoasa de Recaş, un vin alb demisec, 12,5%, cu o etichetă creată de un copil cu handicap locomotor.