Veşti bune pentru pacienţii actuali sau viitori ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU). Externalizarea bucătăriei, anunţată cu ceva timp în urmă, se pare că este pe calea cea bună. Chiar dacă dosarul depus în acest sens la Ministerul Sănătăţii a fost iniţial retras pentru completări, totuşi, astăzi va fi redepus, iar în şapte - zece zile se vor demara procedurile de licitaţie.
Potrivit managerului SCJU, dr. Dan Căpăţână, primele pregătiri în acest sens deja s-au făcut; conducerea spitalului a achiziţionat recipientele în care se va transporta mâncarea pacienţilor şi tăvile în care se va servi.
Pentru toate acestea s-au cheltuit aproximat 200 de milioane lei vechi. Investiţia însă se pare că merită, mai ales că mâncarea nu se va prepara în incinta spitalului, ci într-o bucătărie a firmei care va câştiga licitaţia. Astfel, unitatea spitalicească este posibil să rezolve două mari probleme: în primul rând, hrana se va servi în mod civilizat, potrivit conducerii, iar în al doilea rând, se speră că şobolanii şi gândacii vor deveni amintire.
O altă veste bună pentru cei care se îmbolnăvesc este că nu doar SJU se va bucura de această externalizare a bucătăriei, ci şi secţiile exterioare ale acestuia. Veşti bune pentru pacienţii actuali sau viitori ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU). Externalizarea bucătăriei, anunţată cu ceva timp în urmă, se pare că este pe calea cea bună. Chiar dacă dosarul depus în acest sens la Ministerul Sănătăţii a fost iniţial retras pentru completări, totuşi, astăzi va fi redepus, iar în şapte - zece zile se vor demara procedurile de licitaţie.
Potrivit managerului SCJU, dr. Dan Căpăţână, primele pregătiri în acest sens deja s-au făcut; conducerea spitalului a achiziţionat recipientele în care se va transporta mâncarea pacienţilor şi tăvile în care se va servi.
Pentru toate acest