„Dragoste în timpul liber“, ultima parte a filmului „Amintiri din Epoca de Aur“, scris şi coregizat de Cristian Mungiu, cuprinde trei episoade: „Legenda vânzătorilor de aer“, „Legenda şoferului de găini“ şi „Legenda curcanului zburător“. Socoteala e simplă: cu banii adunaţi din vânzarea a 6.000 de sticle goale putea fi cumpărat, înainte de ’89, un Lăstun. Sau cel puţin aşa credea Crina, încă elevă, care vine cu o idee pe cât de ingenioasă, pe atât de periculoasă: aceea de a-i păcăli pe oameni că strânge aer poluat în sticle pentru a fi analizat în laboratorul de chimie.
După şcoală, Crina şi Bughi, îmbrăcat la costum şi cravată, merg din apartament în apartament pentru a ridica „probe“ de laborator, dându-se drept angajaţi ai Ministerului Chimiei. Le cer oamenilor sticle cu mostre de apă de la robinet sau sticle pline cu... aer din sufragerie sau din bucătărie. Oamenii, naivi, habar n-aveau că cei doi colectau sticle pentru a le vinde.
„Legenda şoferului de găini“ îl surprinde pe Grigore (Vlad Ivanov), şofer la Avicola, care transportă găini vii de la Baia Mare la Constanţa. Era chiar înainte de Paşti, când toată lumea se interesa de unde putea face rost de un cofrag de ouă sau de o bucată de miel. În drum spre Constanţa, Grigore înnoptează la un han. Deşi n-avea voie, el deschide camionul şi fură ouăle găinilor pentru a i le da hangiţei, care le vindea pe bani frumoşi înainte de Sărbători.
„Legenda curcanului zburător“, care încheie filmul „Dragoste în timpul liber“, este o poveste emoţionantă despre o fată de la ţară (Ana Ularu), care s-a împrietenit cu un curcan. L-a învăţat să facă diferenţa între un cerc şi un pătrat, iar când a venit vremea ca prietenul ei necuvântător să devină plocon pentru doctor, s-a întristat foarte tare.
Premiera, la cinema Studio
„Dragoste în timpul liber“, un film „