PNL, PSD si UDMR joaca in forta, fara nicio farama de flexibilitate. Cam asa a aratat episodul de marti din razboiul de imagine si pentru putere din jurul viitorului guvern.
Cele trei partide au mai facut asta o data, la suspendarea presedintelui, si au pierdut, dar nu exista nicio garantie ca situatia de atunci se va repeta.
Asadar, care a fost poza vazuta de popor la televizor, marti? Un economist putin la vorba, dar foarte flexibil, care s-a izbit direct intr-o adunare de politicieni inflexibila, ce l-a respins chiar inainte de a-l asculta.
Unul vorbea despre cifre si economie, ceilalti vorbeau despre voturi si sustinere politica. Aceasta adunare de politicieni are un singur argument pentru pozitia sa: sustine un alt candidat, cu o imagine publica mult mai puternica decat a premierului desemnat.
Toti suntem de-o parte, spun politicienii. Este adevarat, au o majortiate de 65%. Dar la fel de adevarat este ca toti reprezinta acea clasa politica teribil de detestata de popor, cu mult mai detestata decat poate fi vreodata acest tehnocrat.
Exista cateva intrebari pe care poporul si le poate pune vazand acesata poza.
Se poate intreba cat de onesta a fost discutia de marti, cat timp Mircea Geoana ii cerea inca din ajun premierului desemnat sa-si depuna mandatul, caci nu are nicio sansa. Cum te poti pretinde onest si de buna-credinta cand te pronunti chiar inainte de a auzi ce are omul de spus?
Si se poate intreba poporulS de ce in fata tuturor concesiilor la care, abil, s-a aratat dispus Lucian Croitoru, de la locul si ora intalnirii, la Internele oferite PSD si dreptul de prima optiune a ministerelor oferit UDMR, partidele au dat dovada unei opacitati totale.
Si, se poate intreba poporul, in ultima instanta de ce refuza aceste partide sa intre la guvernare, sa-si asume gestion